Blogger news

Blogger templates

8/18/2015

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΙΣ ΚΟΥΠΕΣ Η ΜΠΙΛΜΠΑΟ


31 χρόνια έκαναν να δουν τίτλο οι φίλοι της Αθλέτικ Μπιλμπάο αλλά ο Βαλβέρδε και η παρέα του τους χάρισαν έναν και μάλιστα απέναντι στο μεγαθήριο που λέγεται Μπαρτσελόνα.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έβαλε τα δυνατά της και άντεξε στο «Καμπ Νου» παίρνοντας το 1-1 από την Μπαρτσελόνα που σε συνδυασμό με το 4-0 του πρώτου αγώνα της έδωσε το ισπανικό super cup.

Οι καλές συνεργασίες και η πίεση ψηλά βοήθησαν την Αθλέτικ να κρατήσει την Μπαρτσελόνα μακριά από τη εστία της. Οι Καταλανοί μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν δημιούργησαν ουσιαστικές φάσεις. Ωστόσο, στο 43’ ο Ράκιττς ύψωσε την μπάλα από τα δεξιά με τον Σουάρες να δίνει με το  στήθος στον Μέσι και τον Αργεντινό να ανοίγει το  σκορ επιβεβαιώνοντας ότι μια στιγμή αρκεί σε αυτή την ομάδα για να σου κάνει τη ζημιά.

Οι παίχτες του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν πτοήθηκαν και μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση δημιουργώντας δύο πολύ καλές φάσεις στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Σουσαέτα έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Μπράβο και τον Αντούριθ να κάνει ένα αδύναμο τελείωμα αλλά να κερδίζει την αποβολή του Πικέ που στόλισε το βοηθό για αυτή τη φάση. Αριθμητικό μειονέκτημα αλλά η Μπαρτσελόνα λίγο έλειψε να κάνει το 2-0 αλλά Πέδρο και Ράκιτιτς δεν βρήκαν στόχο. Στο 74ο λεπτό ο Ντε Μάρκος πήρε την κεφαλιά δίνοντας στον Αντούριθ που έπιασε στον ύπνο την άμυνα των Καταλανών βγήκε απέναντι από τον Μπράβο και ισοφάρισε. Στο 81’ ο Σόλα μπήκε αλλαγή και κατάφερε να δεχτεί κόκκινη κάρτα πέντε λεπτά αργότερα για σκληρό μαρκάρισμα στον Μασεράνο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Αλβες, Πικέ, Μασεράνο, Ματιέ, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (68' Σάντρο), Ινιέστα, Πέδρο (68' Μουνίρ), Μέσι, Σουάρες.


Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος, Ετσέιτα (68' Ελουστόντο), Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα, Γουρπέγκι, Μπόβεδα, Εράσο, Μπενιάτ (83' Μικέλ Ρίκο), Σουσαέτα, Αντούριθ (81' Κίκε Σόλα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου