Blogger news

Blogger templates

3/06/2017

Η απάντηση του Τσόρι στον Μπέντο


Ένας κάκιστος Ολυμπιακός γνώρισε μια δίκαιη ήττα από τον ΠΑΟΚ με 2-0 στην Τούμπα και η ηρεμία της κορυφής και της απόστασης ασφαλείας έχει πλέον χαθεί όπως έχει πληγεί και ο ποδοσφαιρικός εγωισμός των πρωταθλητών.


Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Τσόρι Ντομίνγκες, που μέχρι στιγμής δεν είχε πάρει θέση για τη μη χρησιμοποίηση του από τον Πάουλο Μπέντο αλλά βρισκόταν πάντα κοντά στους συμπαίκτες του για να τους εμψυχώνει και να τους συμβουλεύει, έσπασε τη σιωπή του.

Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» με ανάρτηση του στον επίσημο λογαριασμό του στο facebook δήλωσε απορημένος για τις χθεσινές δηλώσεις του προπονητή του τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να σταματήσει να μπαίνει το «εγώ» πάνω από το καλό της ομάδας.

Επιπλέον, ο Αργεντινός σούπερ σταρ του Ολυμπιακού με έμμεσο σχόλιο του έδειξε ότι στηρίζει τον Βαγγέλη Μαρινάκη που την προηγούμενη εβδομάδα έκανε προσπάθεια συσπείρωσης ενώ ο Μπέντο προσπάθεια διάλυσης και μάλιστα μετά από μία ήττα σε ντέρμπι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντομίνγκες

«Ως αρχηγός αυτής της ομάδας έχω εκπλαγεί με τις δηλώσεις του προπονητή μας μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Έχουμε μεγάλους παίκτες, με σπουδαία προσωπικότητα και ομολογώ ότι περίμενα ότι θα μας διατηρούσε όλους ενωμένους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, όπως έκανε την προηγούμενη Κυριακή ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Είναι ώρα να πάρουμε την ευθύνη για το πόσο κακή είναι η ομάδα μας, να κοιτάξουμε μέσα μας και να μην ρίξουμε το φταίξιμο σε άλλους. Δεν μπορούμε να βάλουμε το "εγώ" πάνω από το καλό της ομάδας, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές φέτος. Πρέπει να καταλάβουμε, να γνωρίζουμε την ιστορία αυτού του συλλόγου και να τον υπερασπιστούμε όπως πρέπει.

Προσωπικά νιώθω εδώ και πολύ καιρό ενοχλημένος με το τι συμβαίνει, αλλά πίστευα ότι με πολλή δουλειά και υπομονή θα μπορούσαν να βελτιωθούν τα πράγματα, αλλά δεν έγινε έτσι. Αγαπώ αυτό τον σύλλογο και πρέπει να παραδεχθώ ότι ο Ολυμπιακός είναι πάνω απ' όλους μας. Ο κόσμος του Ολυμπιακού αξίζει πολύ καλύτερα πράγματα!».

Ο Τσόρι μίλησε σαν αρχηγός και έδωσε το δικό του μήνυμα συσπείρωσης για την ομάδα θέτοντας τον Μπέντο στο περιθώριο και ίσως να του έδωσε και τις βαλίτσες στο χέρι. Εξάλλου, δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Πορτογάλο να αποχωρεί και μάλιστα εντός της ημέρας από το Λιμάνι.

Κάτι λογικό καθώς είναι ο άνθρωπος, που για τη μεγαλύτερη μερίδα των φίλων του Ολυμπιακού ευθύνεται για τη φετινή εικόνα της ομάδας και τα «άκουσε» από τη Θύρα 7 στην αναμέτρηση των «ερυθρολεύκων» με τον Πανιώνιο, και χθες φρόντισε να προσθέσει άλλη μια αρνητική ενέργεια στο ενεργητικό του.

Μετά το τέλος του χθεσινού ντέρμπι, ο Πορτογάλος προπονητής υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός είναι μια διαφορετική ομάδα από τα μέσα του Ιανουαρίου μετά τις αποχωρήσεις των Λούκα Μιλιβόγιεβιτς και Μπράουν Ιντέγιε και έχει αποδυναμωθεί αισθητά.

Μια κοινή αλήθεια που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει αλλά σίγουρα εάν ο Μπέντο ρίξει μια ματιά στην εξέδρα θα δει ποδοσφαιριστές που όχι μόνο μπορούν να τον βοηθήσουν αλλά να του πάρουν και τα αποτελέσματα που αναζητά με μια-δυο κινήσεις τους. Τσόρι Ντομίνγκες και Εστεμπάν Καμπιάσο έχουν τεθεί νοκ άουτ από τον Πορτογάλο τεχνικό με τον Μάριν να ακολουθεί τον ίδιο δρόμο. Κανείς τους δεν έχει διαμαρτυρηθεί. Αντίθετα, δουλεύουν σκληρά στην προπόνηση μήπως και αλλάξει το φεγγάρι και μπουν κατά τύχη στην αποστολή. Λύσεις που κάθε προπονητής θα ζήλευε και θα ήθελε να έχει γιατί μπορεί οι δύο πρώτοι να έχουν μεγαλώσει αλλά την ποιότητά τους δύσκολα μπορεί να τη συναγωνιστεί κανείς.

Αγνοώντας τις εμμονές του ο Πάουλο Μπέντο πέταξε με έμμεσο τρόπο το μπαλάκι στη διοίκηση κατηγορώντας την για την αποδυνάμωση της ομάδας και χρεώνοντάς της τις κάκιστες εμφανίσεις της ομάδας και τα αρνητικά αποτελέσματα.

Μια κίνηση που τον φέρνει αντιμέτωπο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη που μόλις μια εβδομάδα πριν σήκωσε ασπίδα προστασίας για εκείνον δηλώνοντας δημόσια την στήριξη και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του.

Ο Πορτογάλος έκανε λάθη στη θητεία του στον Πειραιά, αποφάσισε να βάλει τις εμμονές του πάνω από την ομάδα αλλά χθες έκανε το μεγαλύτερο λάθος. Ένα λάθος που θα το πληρώσει ακριβά (!).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου